Provkörning av Volvo V90 D3 AWD

Det här är nytt!

D3
Volvos tvåliters dieselmotor Drive-E finns i effektuttag 120-235 hk.
Geartronic
Med framhjulsdrift är automatlådan till D3 enbart sexväxlad, med fyrhjulsdrift AWD åttaväxlad.
Red key
En ”låst” rödfärgad utlåningsnyckel som begränsar toppfart, farthållaravstånd, stereons ljudvolym och med inbyggd hastighetsvarning.
Care by Volvo
Att långtidshyra sin Volvo är senaste given, allt utom bränsle ingår.

Startpriset för billigaste Volvo V90 med minsta D3-dieselmotor på 150 hästkrafter med sexväxlad manuell låda är 324 000 kronor. Enligt registreringsstatistiken uppenbarligen inget opris eftersom V90 alltjämt ligger och fajtas i toppstriden. Nästa år presenteras en helt ny V60 som förväntas bli rikslikaren, men i väntan så är V90 alltjämt Hisingens folkdräkt nummer ett.

Det är ett stort lass för den fyrcylindriga, tvåliters dieselspisen från Skövde i sitt för V90 minsta effektuttag. Den svagaste D2-drivlinan med 120 hästkrafter finns än så länge enbart i V40, men frågan är hur länge Volvo kommer att tillverka dieselmotorer? Kärnverksamheten i framtiden verkar ligga på bensinbaserade laddhybrider samt rena elbilar. Tjänstevikten för V90 D3 AWD är 1 915 kilo, maxlasten 465 kg och ekipagets dragvikt är 2 200 kg. Jämfört med D4-dieseln (+20 000 kronor) saknas 40 hästkrafter och mot den Power Pulse-bestyckade D5-maskinen är förlusten hela 85 hästkrafter.

Körd tom eller med liten last på landsvägsstråk är dock D3 inga bekymmer så länge du inte hastar.

Körd tom eller med liten last på landsvägsstråk är dock D3 inga bekymmer så länge du inte hastar.

Körd tom eller med liten last på landsvägsstråk är dock D3 inga bekymmer så länge du inte hastar. Provbilen är av den udda kombinationen V90 D3 AWD Inscription som innebär att åttaväxlad automatlåda kommer ”på köpet”, med enbart framhjulsdrift FWD är tillvalet automatväxellådan enbart sexstegad. Förlusten av två kuggkransar märks, drivlinekombinationen D3 FWD automat upplevs segare. Motorer, utrustningspaket och tillval är lite av en djungel när Volvos prislista ska penetreras. Kinetic, Momentum (+25 000 kr), lyxigare Inscription (nivå Momentum +42 000 kr) eller sportigare R-Design (nivå Momentum +47 000 kr) heter de fyra olika utrustningsnivåerna, tjänstebilsfolket har till detta även fördelaktiga pluspaketen Business och Business Advanced om vardera 4 900 kronor att välja på.

Nästa år presenteras en helt ny V60 som förväntas bli rikslikaren, men i väntan så är V90 alltjämt Hisingens folkdräkt nummer ett.

Nästa år presenteras en helt ny V60 som förväntas bli rikslikaren, men i väntan så är V90 alltjämt Hisingens folkdräkt nummer ett.

Att åka en fullspecifierad Inscription-version med i sammanhanget ”ynka” 150 hästkrafter – visserligen med mjukt växlad åttaväxlad Geartronic automatlåda och trygg AWD fyrhjulsdrift – ger en känsla att något fattas. Det finns möjlighet att ”segla” i friläge på tomgång för att spara bränsledroppar men funktionen låter vänta på sig in i det längsta. Exempelvis är Mercedes snåla drivlina 200 d betydligt mer alert att gå ner i sparläge. Blandad förbrukning uppges till 0,49 l/mil och koldioxidutsläppet är 128 g/km, under provkörningen uppmättes en snittförbrukning på 0,67 l/mil.

Fördelen med ett något mildare pris och aningens snålare förbrukning när man väljer V90 D3, gärna utan lyxtillägg Inscription, är den fina åk- och körkomforten. Särkilt på långfärd utmärker sig SPA 90-chassit vara ytterst följsamt med utmärkt kalibrerad styrkänsla.

Källa: Teknikens Värld: Provkörning av Volvo V90 D3 AWD

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Bevisa att du är en människa *