Hem Forum Hjälpforumet Bil VW Polo -02 Svårstartad

Detta ämne innehåller 16 svar, har 6 deltagare, och uppdaterades senast av  aannatshtlze4897 5 år, 6 månader sedan.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #21229

    Jofa
    Deltagare

    Hej,
    har en VW Polo -02 1.4 16V (motor BBY) som jag har problem med. Bilen är mycket svårstartad, särskilt på morgonen. Har haft den inne på verkstad och fått den ”diagnostiserad”, byte av spjällhus. Spjällhuset är nu bytt av verkstaden och bilen åter ”diagnostiserad” (inga felkoder finns). Dock är bilen fortfarande svårstartad, kan ta upp till 5-6 försök innan den startar upp på morgonen.

    Vad jag kunnat läsa mig till är detta ett relativt vanligt förekommande problem hos Polo. Någon ide vad detta fel kan bero på?

    //Robert

    #80554

    slirfeldt
    Deltagare

    Den startar alltså lätt då motorn är varm? Ofta brukar det med dessa motorer vara en defekt temperaturgivare som kan ge sådana fenomen.

    #80555

    alurlfuptrolo
    Deltagare

    Ja, den startar mycket bättre när motorn är varm. Först och främst är den svårstartad på morgonen när den stått över natten. Den blev något bättre i och med bytet av spjällhuset, men som sagt, den är fortfarande mycket svårstartad på morgonen.

    #80561

    slirfeldt
    Deltagare

    Då lutar det åt den nära på klassiska temperaturgivaren som troligt på denna är en kombinations givare både till styrbox som instrument är defekt att den ger fel värden.

    #80562

    alurlfuptrolo
    Deltagare

    Det låter som ett troligt fel. Vet du var denna temperaturgivare finns placerad?

    #80563

    slirfeldt
    Deltagare

    Inte helt hemma på denna modell men vanligen på eller kring termostathuset är en rätt bra gissning iaf och kan se ut som någon av dessa givare tex:http://catalog.meca.se/Catalog.aspx?BrandID=133&ModelID=1250&CarReference_ID=3137&CategoryID=76&CategoryType_ID=1

    #80564

    alurlfuptrolo
    Deltagare

    Ah, ok! Får ta kontakt med verkstaden igen och be dem kolla upp denna temperaturgivare. Skumt bara att de inte fick ngn felkod på denna när de kopplade upp bilen?

    #80565

    slirfeldt
    Deltagare

    Inte alltid detta ger felkod då tempgivare börjar ge fel värden,, Men det lutar klart till en mindre bra fungerande sådan med dessa rätt säregna fenomenet.

    #80566

    alurlfuptrolo
    Deltagare

    Ok, stort tack för för hjälpen och för snabba svar!

    #80567

    slirfeldt
    Deltagare

    Var så lite,, 🙂

    #80569

    alurlfuptrolo
    Deltagare

    Sorry för ännu en fråga, men denna temperaturgivare, är det den som kallas MAP-sensor?

    #80556

    hAzel_eYeZ
    Deltagare

    Nej. Mapsensor sitter på insuget, istället för luftmängdmätare. Tempgivaren bör du hitta om du följer slangarna för vatten upptill på denna motor.

    #80557

    alurlfuptrolo
    Deltagare

    Aha, tack för svaret!!

    #80578

    alurlfuptrolo
    Deltagare

    Bytte motortempgivaren i går och nu verkar Polon starta som den ska (peppar, peppar….).
    Tack för all hjälp!

    #80580

    lenaola
    Deltagare

    En tempgivaren som signalerar att det är 80 grader då det i själva verket är 20 uppfattar ju inte motorns styrdator som ngt fel det enda som händer är ju att den inte chokar tillräckligt… Dvs den bli svårstartad… Men felkod uppkommer inte eftersom 80 grader är ett rimligt värde från en tempgivare

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.